21 Aralık 2011 Çarşamba

Önemli! - Sunum notları (hatırlatma)

Sevgili Arkadaşlar, Tüm Sunumlar bittikten sonra sizleri değerlendirip not verebilmem için prezantasyonlarınızı bu notun altına lütfen girin.Dikkat etmeniz gerekenler şunlar:1- Her takım 1 adet birlikte hazırlayıp sunduğunuz Powerpoint presantasyonu girecek.İlk sunumlarda bazı yerlerde tekrarlar vardı.Lütfen tekrarları giderin ve sunum akışını da mantık çerçevesinde düzenleyin. 2-Her kez ayrı ayrı projenin bu 1. aşamasına kişisel değerlendirme raporunu girecek. Bu raporda bir sonraki adıma ön hazırlık oluşturacak şekilde siz bu aşamada neleri önemli görüyorsunuz, bir sonraki adım için hangi insightlar öne çıkıyor, nasıl bir yol izlenmesini öngörüyorsunuz bu konularda kişisel yorumlarınızı 2 sayfayı geçmeyecek şekilde yazacaksınız.(lütfen son ders notlarını dikkate alın ve orada verdiğimiz value creation bilgileri üzerinden bu değerlendirmeleri yapın.)3-her kez birinci aşamayla ilgili insight toplarken yaptığı kişisel görüşmelerin ve deskresearch araştırmasının no0tlarını bloga girecek.Son bir ricam şu. Kim hangi takımda ve hangi veriler, hangi takım sunumunda kullanıldı gibi bir karışıklık yaşamamak için, takım olarak girdiğiniz sunumun hemen altına kişisel raporları ve kişisel araştırma notlarını da girin lütfen. Bu aşamayı tamamlayacağınız tarih 23 Aralık 2011 saat 15:00 olmalı.Bir an önce bu malzemeleri toplamanızda, kişisel raporlarınızı hazırlamanızda yarar var.Kolay gelsin.İÖ

2 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. ADV 461 KİŞİSEL DEĞERLENDİRME RAPORU SİMİT SARAYI

    İlk adım olarak Simit Sarayı’nın gelişim ve değişim süreçlerini gördük . Yapmış olduğu ve hala da yapmakta olduğu güçlü , tutarlı ve güven dolu adımlarını , stratejilerini inceledik. Simit Sarayı’nın her şeyden önce Türk değerlerine sahip çıkan ve bunu firmanın bünyesine de aşılamış gerçek bir Türk markası olması bence çok önemli bir nokta . Çünkü bizden , içimizden birisi gibi olması markaya yakınlık ilişkisi kurmamızda önemli bir husus. Ancak sadece bu değerlerle yakınlık ilişkisi kurulur mu ?Bence hayır çünkü sosyal mecraları , reklamları , interneti de katarak işin içine öyle çalışması Simit Sarayı’nın yararına olacağı kanısındayım.Diğer bir taraftan rakiplerini inceledik Simit Sarayı’nın ve Türkiye’de rakip bile denilebilecek markalara rastlamadık ve dünya markalarına liderlere de gözümüzü çevirdiğimizde zaten markanın hedefi olan Mc Donalt’s ve Burger king’i gördük.Simit Sarayı’nın tabii ki zayıf noktalarını da fark ettik ; reklamlara , sosyal mecralara şuana kadar başvurmadığını büyük bir eksi olarak nitelendirdik , çalışanların ilgisizliği ve müşterilere beklenen hizmeti tam anlamıyla vermemesi de kayıtlara geçti.Güçlü yanları olarak da değerlerine sahip çıkan geleneklerimize saygılı ve koruyan bir Türk markası gördük .Yapmış olduğu stratejilerde de fiyat politikasını ele alacak olursak ; ‘’dışarıdaki simit ile aynı fiyat ve bu fiyatın değişmeyeceği ‘’fikri de bence gayet başarışlı bir yaklaşım.Bunun yanında lüks kafe izlenimi de sunması ve yapılan çayların da özenle yapılması misyonu da artısı.

    Bir sonraki adım için de önemli gördüğüm noktalar şunlardır ;
    Simit Sarayı’nın ilkelerinden , vizyonundan ve misyonundan asla vazgeçmemesi gerektiği gerçeğidir , ‘’bir Türk markası’’sloganının arkasında durup adımlarını ona göre sağlamlaştırması önemlidir bence .Geleneklerinden bağlı olduğu değerlerden dünyanın hangi şubesinde olursa olsun kopmaması gerektiğidir .
    Reklamlarda ve sosyal mecralarda daha çok ‘’Simit Sarayı’’ adını duyabileceğimiz işler yapılabilir , aynı zamanda etkinlikler festivaller ve sponsorluklarla da bu yapılan işler pekiştirilebilir . Konsept olarak da belirli bir iç ve dış tasarımın belirlenmesini ve müşterilerin her şubesinde aynı yakınlığı duymalarını sağlamanın etkili olacağı düşüncesindeyim.Çünkü farklı konseptler bütünlüğü bozar ve akılda kalıcılığı en aza indirir diye düşünüyorum izlenmesi gerekilen yol olarak ve son olarak da özetle Simit Sarayı’nın değerlerini koruyan bir Türk markası çizgisini korumasını ve bünyesini fazla bozmadan da sosyal mecralara reklamlara kapılarını aralaması gerektiğini düşünüyorum .
    Saygılar . .
    SANER EVCİL 11032104

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.