23 Aralık 2011 Cuma

proximity Sunum Raporu

Mehmet Ozan AKTAR

10832013

Proximity grubu olarak yaptığımız arastirmalar ve 100 tane anketten insanların ekranlara bakıs açılarını ve içgörüleri cıkardık. Onlara sorular sorduk çoğunlukla aynı birbiriyle tutarlı cevaplar aldık İnsanların ekranları vakit geçirmek ve eğlenmek için kullandıklarını gördük.Türk insanının hayatlarında tüm ekranların yerini öğrenmis olduk. Yaptığımız araştırmalardan asağıdakı bulguları çıkardık.

Oncelıkle tablete baktıgimızda;

Tablet hayatımıza yeni giren ve arka sıralarda olmasına rağmen cok hızlı yükselen bir trend. Ülkemizde cok kullanılmamasına rağmen insanlar bunları almak icin sıraya giriyorlar. Tablet bir çok insan için olsada olmasada fark etmez hatta gereksiz denilen bir ürün fakat yaptığımız arastırmalara göre tablet kullanıcıları tabletlerine çok bağlılar. Tablet kullanıcıları dergi gazete almaz oldular hatta bilgisayarlarini bile acmaz oldular. Dergi ve gazeteleri almak yerine tablete indirebiliyorlar ve bu sekilde rahatlıkla okuyabiliyorlar. Kullanıcılar tablet icin olan reklamları cok ilgi çekici buluyorlar. Cünkü yepyeni bir teknolojiyle karşı karşıyalar. Tabiki cok yaygın degil tablet. Tablet kullanmayan çok fazla insan var ama arastırmama göre tablet alan insanlar oldukça memnun kalıyorlar. Bana göre tablet kullanımı gün geçtikçe artacak ve bir gün herkezin elinde tablet görecegiz. Bu özelliklerinden dolayı sıradan biri olarak önerdiğimiz rol model Muhteşem Yüzyıl dizisindeki İbrahim Paşa karakteridir.

Telefon insanlar için olamazsa olmaz olan bir sey olduğunu arastirmalarimiz sonucunda tesbit ettik. Ve bunun için rol model olarak Muhteşem Yüzyıl dizisindeki Hürrem Sultan’ı düşündük. İnsanlar için en önemli şeylerden biri olan telefon insaların vazgeçilmez ihtiyacı. İnsanlar onsuz yapamıyacaklarını düşünüyorlar

Bigisayar için ise asrın bulusu diyebiliriz insanlar bigisayrarı eglenmek, iş ve arastirma yapmak, istedikleri bilgiye ulaşmak, iletişim kurmak ve daha bir çok şey için kullanıyorlar. Tüm bu özellikler bilgisayarın büyüklüğünü bilgeliğini gösteriyor ve bu yüzden grup olarak bilgisayara rol model olarak Muhteşem Yüzyıl dizisindeki Padişah Sultan Süleymanı gördük

Televizyona gelince tamamiyle bir eğlence aracı olarak görülebilir . televizyon insanların ulşabicegi ucuz, kolay fakat insanların epeyce zaman harcadığı en klasik ekran. Bizim ona belirlediğimiz arketip “Soytarı”. Rol model olarakta Muhteşem Yüzyıl dizisinden Sümbül Ağa benzetmesini yaptık.

Araştırmamızı yapmak için öncelikle anket hazırladık, anketi doldurmak üzere 100 kişiye aynı anketi dağıttık . Anketin daha verimli olması için 4 kişi olduğumuzdan anketi 4 e bölerek herkez kendi oturduğu bölgedeki insanlara anketi yaptık bu bölgeler yaşam standartlarına gore farklılık gösteren bölgelerdi Florya , Suadiye, Beşiktaş ve Şişli bölgeleridir. Anketi yptığım kişiler arasında ögrenci, calışan ve ev hanımı grubu vardı genellikle öğrencilerle yaptım 6 kisiyle kamera kaydı yapma fırsatım oldu. Anketi yaptığım kişilerin çoğu bahsettiğimiz 4 ekranada sahiplerdi Sadece tablete sahip olmayanların sayısı 7 idi. Bunun da sebebi yaş ortalamasının biraz üstünde olmasıydı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.